Etiopija

Sidama, Burtukaana LOT #3, Gashu Tafese

 
1
Apstrāde:

Dabīgā

2
Šķirņu daudzveidība:

Ethiopian Heirloom

3
Augstums:

1900 - 2000 M

4
Raža:

DEC 2015 - JAN 2016

Etiopija tiek uzskatīta par kafijas dzimteni. Valstī ir vairāk kā 1.1 miljons kafijas fermeru (sīksaimnieku), kas nodrošina 95% no kopējā ražošanas apjoma. Visu kafijas šķirņu kopums tiek dēvēts par Ethiopian Heirloom, kas ir kafijas ķiršu mikslis no vietējām Typica šķirnēm, to sajaukumiem un uzlabotām kafijas šķirnēm. Galvenie audzēšanas rajoni atrodas valsts rietumos un dienvidos. Pārsvarā visas kafijas ir organiski audzētas.

Kafiju pārdod kompānija ECX (Ethiopian Coffee Exchange – Etiopijas Kafijas birža), un ”Nordic Approach” to iegādājās ar eksportkompānijas ”Testi” palīdzību. Sadarbība ar ”Testi” tika uzsākta pagājušogad, un līdz pat šodienai tā ir veiksmīga. Kompāniju ”Testi” 2009.gadā dibināja Fasysel Yonis (Fasisels Joniss) un nosauca to sava otrā dēla Testi (Testī) vārdā. Tulkojumā no Harari valodas, vārds ”Testi” nozīmē ”prieks” vai ”laime”.

Kompānija ”Nordic Approach” izvēlējušies šo kafiju, salīdzinot vairākas dabīgi pārstrādātas kafijas no Sidama reģiona Etiopijā, dēļ tās garšas kvalitātes un profila. Tai piemīt vijolīšu un augļu nianses un strukturēta garša.